Velkoobchody v ČR

Velkoobchod 123

Autor: Velkoobchod 123

                    Vítejte na ukázkovém profilu portálu KATALOG VELKOOBCHODŮ. Níže Vám představíme některé z možností, které takový profil nabízí.…

Více o autorovi

 

Velkoobchodů je po celém světě nepočítaně. A i v samotné České republice je jich spousta. Možná se vám to nezdá, ale denně na ně narážíte. A to ať už v běžném životě, kdy cestujete po republice nebo po městě, nebo při brouzdání po internetu – řada e-shopů nabízejících nejrůznější zboží je totiž velkoobchody. Ale ty skutečné jsou trochu jiné.

Jaké velkoobchody tedy v naší republice můžeme najít? A kolik? Jen na internetu, když si je zadáme do vyhledavače, nám jich vyběhnou stovky. A lze je shrnout do několika kategorií. Jakých?

Při pečlivém hledání můžeme na českém internetu najít 184 velkoobchodů specializovaných na auto-moto, 57 velkoobchodů s dětským zbožím, 125 velkoobchodů s hobby potřebami, 131 velkoobchodů s klenoty a hodinkami, 11 velkoobchodů s médii a nosiči informací, 278 velkoobchodů obalů , 1639 velkoobchodů s potravinami, 59 velkoobchodů se sklem a porcelánem, 169 velkoobchodů se spotřební elektronikou a elektrotechnikou, 691 velkoobchodů s instalačním zbožím a materiálem, 219 velkoobchodů s dárkovým zbožím, 998 velkoobchodů s drogerií a chemií, 157 velkoobchodů s kancelářskými potřebami a vybavením, 99 velkoobchodů s květinami, 144 velkoobchodů s nábytkem, 309 velkoobchodů s papírovým a polygrafickým zbožím, 575 velkoobchodů s potřebami pro bydlení, 251 velkoobchodů se sportovními potřebami, 213 velkoobchodů se stavebninami, 902 velkoobchodů se surovinami a polotovary, 25 velkoobchodů s uměleckými předměty, 156 velkoobchodů s výpočetní a komunikační technikou, 120 velkoobchodů se zdravotnickým zbožím a léčivy, 360 velkoobchodů se zemědělskými komoditami, 922 velkoobchodů s textilem, oděvy a obuví či 123 velkoobchodů se zbožím pro zábavu.

Když to sečteme, velkoobchodů je jen podle internetového vyhledavače několik tisíc. A přitom každá kategorie se dělí ještě do řady podkategorií, podle nichž můžeme identifikovat právě ten nejvhodnější velkoobchod, který přesně bude vyhovovat vašim potřebám.

Vezměme si například kategorii velkoobchodů s hobby potřebami. Ty můžeme rozdělit do několika podkategorií, jako jsou velkoobchod chovatelských potřeb, velkoobchod potřeb pro lov a rybaření, prodej hobby potřeb, velkoobchod modelářských potřeb či velkoobchod vybavení pro zahradu. A jaké velkoobchody že v daných kategoriích můžeme najít? Jeden z velkoobchodů nabízí bytové doplňky, dekorace, módní doplňky, bižuterii a galanterii. Jiný prodává vše pro malování na textil, hedvábí, sklo a porcelán, ubrousková metoda, modelování, formy na odlévání, mozaika, vitráže tiffany, enkaustika, smalt, batika, decoupage, ubrousky, henna, gel, parafín, pedig, pletení košíčků, Fimo, Cernit, Twist Art, dekorace. Nabízí i bižuterní komponenty pro výrobu šperků, korálky, drátky, kleště.

Další z velkoobchodů prodává třeba obalové materiály, což jsou například vakuové pytle, obaly, mirelon, bublinková folie, papírové krabice, kartonové krabice, obalové materiály, plastové přepravky, bublinkové obálky, smršťovací fólie, stretch fólie, archivační krabice. A jiný velkoobchod zase nabízí potřeby a stroje pro posilování – rotopedy, eliptické trenažéry, cyklotrenažéry, běžecké pásy, vibromasážní stroje, veslařské trenažéry, steppery, posilovací věže, lavice, činky, fitness nářadí, trampolíny, pingpongové stoly. Další z českých velkoobchodů z jiné kategorie nabízí zase komody, regály, botníky, mopy, tepovače, nádobí, silikonové formy, hrnce, nože, smaltované nádobí, pekáče, tlakové hrnce, vykrajovačky či grily. A jiný prodává dětské postele, patrové postele, palandy, zvýšené postele, válendy, ložnice, šatní skříně, dětské pokoje, kuchyně, jídelny, stoly, židle, komody, obývací stěny, sedací soupravy, doplňkový nábytek.

 

A jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších českých vlkoobchodů je Makro – jakýsi obrovský hypermarket, kam mají vstup povolen jen podnikatelé. A tak tam nejezdí jen ti, kteří mají svůj vlastní obchod a shánější do něj levné zboží, ale i ti, kteří chtějí jednou za čas udělat velký nákup. Protože potraviny jsou tam levné – akorát je musíte kupovat ve velkém. Dá se tak říci, že ve velkoobchodě dnes seženete úplně všechno. Ať už chcete galanterii, vybavení pro dětský pokoj, náčiní na zahrádku nebo třeba kompomenty pro počítače. Většina velkoobchodů má ale jednu hlavní podmínku – jak už plyne z jejich přirozenosti, jejich zákazníky mohou být jen osoby samostatně výdělečně činné, tedy živnostníci či podnikatelé. A i samotný nákup je často podmíněn nějakou minimální částkou. Pokud ale podmínky splníte, nic vám nebrání nakupovat. A to za poměrně nízké ceny, protože velkoobchody mají výrazně levnější zboží než maloobchody. Proč? Nemusejí totiž platit za pronájem prodejny, umístění zboží, energie, platy zaměstnancům. Velkoobchod platí akorát za uskladnění zboží. A tak si může dovolit prodávat mnohem levněji. Velkoobchodů je v České republice nepočítaně, a pokud máte možnost v nich nakupovat, pak můžete jedině vydělat. A to ať už s nimi chcete spolupracovat jako jejich zákazník, a nebo ať už jim chcete dodávat své zboží, které vyrábíte. Možností je spousta a stačí dnes jen chtít a můžete takřka všechno.